Σχετικά με αυτή την πολιτική

Effective date: 22 May 2018

Παίρνουμε στα σοβαρά την ιδιωτικότητά σας. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς ενώ χρησιμοποιείτε τις επιχειρηματικές σελίδες στον ιστότοπό μας και πώς τις χρησιμοποιούμε.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτή την πολιτική. Για να σας διευκολύνουμε, την έχουμε χωρίσει σε μικρότερα τμήματα και σε μερικές μεγαλύτερες ενότητες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις ενότητες, κάντε απλά κλικ στο σύνδεσμο ‘ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ’ στο τέλος κάθε περίληψης.

Η πολιτική αυτή περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα από τον ιστότοπο και παρέχει πληροφορίες για τις επικοινωνίες μάρκετινγκ σας. Επεξεργαζόμαστε επίσης προσωπικά στοιχεία μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες, περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες βρίσκονται στον ιστότοπο μας. Η πολιτική αυτή δεν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Experian θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας στοιχεία, εάν είσαστε ή γίνετε Business πελάτης της Experian.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτή την δήλωση απορρήτου μαζί με οποιαδήποτε άλλη δήλωση απορρήτου ή δήλωση δίκαιης επεξεργασίας που μπορεί να παρέχουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, ώστε να γνωρίζετε πλήρως τον τρόπο και τον λόγο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Αυτή η δήλωση απορρήτου συμπληρώνει τις υπόλοιπες δηλώσεις και δεν προορίζεται να τις αντικαταστήσει.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΡΙΤΩΝ

Αυτός ο ιστότοπος περιλαμβάνει συνδέσμους σε ιστότοπους, plug-ins και εφαρμογές τρίτων. Κάνοντας κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους ή ενεργοποιώντας αυτές τις συνδέσεις ενδέχεται να επιτρέπεται σε τρίτους να συλλέγουν ή να μοιράζονται δεδομένα σχετικά με εσάς. Δεν ελέγχουμε αυτούς τους ιστότοπους τρίτων και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δηλώσεις απορρήτου τους. Όταν εγκαταλείπετε τον ιστότοπό μας, σας συνιστούμε να διαβάζετε τη δήλωση απορρήτου κάθε ιστότοπου που επισκέπτεστε.

  1. Ποια είναι η Experian και πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

    Όταν αναφερόμαστε στην ‘Experian’ σε αυτή την Πολιτική Απορρήτου, εννοούμε την Experian ΕλλάδοςΑγ. Αλεξάνδρου 65, Τ.Κ. 17561, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, Ελλάδα, τηλ: +30 2167 006643, φαξ:+30 2167 006639.

    Όταν αναφερόμαστε στην «Experian» σε αυτή την Πολιτική Απορρήτου, εννοούμε την "Experian Holding Italia S.R.L", εταιρεία που έχει συσταθεί και είναι υφιστάμενη σύμφωνα με τους νόμους της Ιταλίας, ενεργώντας μέσω του ελληνικού υποκαταστήματός της, με έδρα την Αθήνα 65, Αγ. Αλεξάνδρου 17561 Παλαιό Φάληρο Ελλάδα, καταχωρημένο με αριθμό ΓΕΜΗ 123835801001, φορολογικού μητρώου 999714586, Φορολογικό γραφείο Παλαιού Φαλήρου.

    Η Experian είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων που παρέχετε σε εμάς στον ιστότοπο www.experian.gr

    Εάν υπάρχει οτιδήποτε για το οποίο δεν είστε σίγουροι στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo.cee@experian.com.

  2. Τι πληροφορίες συλλέγουμε

    Θα πρέπει να σας ζητήσουμε ορισμένες προσωπικές πληροφορίες για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας (μέσω των ιστότοπών μας ή με άλλο τρόπο) και όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

    Θα συλλέξουμε τα δεδομένα σας από:

    • Ηλεκτρονικές φόρμες επικοινωνίας όταν θέλετε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα/τις υπηρεσίες μας. Εδώ συλλέγουμε μεταξύ άλλων το όνομα, το επίθετο, τη διεύθυνση email και το τηλέφωνο που παρέχεται από εσάς. Η υποβολή αυτών των πληροφοριών γίνεται εθελοντικά από τον χρήστη.
    • Με την αποστολή email σε λογαριασμούς email που αποκαλύπτονται στους ιστότοπούς μας. Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως το όνομα, το επίθετο και τη διεύθυνση email που παρέχονται από εσάς. Η υποβολή αυτών των πληροφοριών γίνεται εθελοντικά από τον χρήστη.

    Τα δεδομένα που παρέχονται από τον χρήστη μέσω ηλεκτρονικών φορμών επικοινωνίας ή μέσω email παρέχονται οικειοθελώς. Ωστόσο, μερικές φορές τα δεδομένα σας είναι απαραίτητα ώστε να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας. Σε άλλες περιπτώσεις, τα δεδομένα που υποβάλλονται από τον χρήστη παρέχονται σε εθελοντική βάση. Η άρνηση του χρήστη να παρέχει κάποια στοιχεία που θεωρούνται υποχρεωτικά πεδία μπορεί να εμποδίσει την Experian να απαντήσει στο αίτημά σας.

    Εμείς ή τρίτα μέρη μας θα συλλέγουμε επίσης άλλες πληροφορίες σχετικά με εσάς και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως τα cookies. Δείτε επίσης την Πολιτική για τα Cookies.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε ποια είδη προσωπικών πληροφοριών θα ζητήσουμε ή θα συλλέξουμε.

    Στοιχεία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Όταν ζητάτε πληροφορίες για οποιεσδήποτε υπηρεσίες Experian από αυτόν τον ιστότοπο, θα σας ζητήσουμε να δώσετε κάποια στοιχεία επικοινωνίας. Τα στοιχεία επικοινωνίας ενδέχεται να περιλαμβάνουν ορισμένα ή όλα τα παρακάτω: Πλήρες όνομα, Όνομα Εταιρείας, Αριθμό Τηλεφώνου Επιχείρησης, Αριθμό κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση e-mail επιχείρησης και προσωπική διεύθυνση e-mail.

    Θα διατηρήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την παροχή του ζητούμενου προϊόντος ή υπηρεσίας. Για τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για 15 μήνες μετά την τελευταία σας αλληλεπίδραση μαζί μας.

    ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

    Θα συλλέξουμε επίσης προτιμήσεις μάρκετινγκ, ώστε να γνωρίζουμε αν θέλετε ή όχι να ακούσετε από μας για σκοπούς μάρκετινγκ και, αν ναι, με ποια κανάλια. Εάν ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τις επικοινωνίες μάρκετινγκ, θα διατηρήσουμε τις προτιμήσεις σας για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα λάβετε επικοινωνίες μάρκετινγκ στο μέλλον.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: συλλέγουμε επίσης πληροφορίες για τις προτιμήσεις σας σχετικά με τα επιχειρηματικά θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και τη μορφή και συχνότητα που θα θέλατε να έχετε νέα από εμάς, ώστε οι επικοινωνίες σας να αρμόζουν και είναι σχετικές με εσάς. Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε ρητή συγκατάθεση.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

    Επίσης, συλλέγουμε ορισμένα δεδομένα αυτόματα από την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) ορισμένα ή όλα τα παρακάτω: Πώς συνδέεστε στο διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP), πώς αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπό μας, την ανάλυση της οθόνης, τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας (όπως τα cookies - δείτε επίσης την Πολιτική για τα cookies), πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό της συσκευής, όπως το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και τα δεδομένα τοποθεσίας (πόλη, περιοχή της διεύθυνσης IP που χρησιμοποιήσατε κατά την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας).

    ΑΛΛΟ

    Επίσης, συλλέγουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες κατά την εγγραφή σας σε μια εκδήλωση της Experian. Αυτές θα περιλαμβάνουν διατροφικές απαιτήσεις, απαιτήσεις προσβασιμότητας και στέγασης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επαφή έκτακτης ανάγκης. Συλλέγουμε μόνο τις ελάχιστες πληροφορίες που χρειάζονται για να οργανώσουμε την εκδήλωση και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας.

    Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούν να μοιραστούν από την Experian με τρίτους, στους οποίους αναθέτουμε να βοηθήσουν στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, όπως ξενοδοχεία για να κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας. Όταν το κάνουμε αυτό, θα λάβουμε μέτρα, μεταξύ άλλων με τη θέσπιση κατάλληλων συμβατικών συμφωνιών, για να εξασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι οντότητες θα διατηρούν τα προσωπικά σας δεδομένα εμπιστευτικά και ασφαλή. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της εκδήλωσης.

    Συγκεντρωτικά δεδομένα

    Επίσης, συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε Συγκεντρωτικά δεδομένα, όπως στατιστικά ή δημογραφικά δεδομένα για οποιοδήποτε σκοπό. Συγκεντρωτικά δεδομένα ενδέχεται να προέρχονται από τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα βάσει δικαίου δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν άμεσα ή έμμεσα την ταυτότητά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να συγκεντρώσουμε τα Δεδομένα Χρήσης σας για να υπολογίσουμε το ποσοστό των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία του ιστότοπου. Ωστόσο, εάν συνδυάσουμε ή συνδέσουμε Συγκεντρωτικά δεδομένα με τα προσωπικά σας δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, θεωρούμε τα συνδυασμένα δεδομένα ως προσωπικά δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την παρούσα δήλωση απορρήτου.

    Δεδομένα που συλλέγονται από την ενότητα Προσλήψεις και Επαγγελματική Σταδιοδρομία:

    Η ενότητα αυτή του ιστότοπου ανακατευθύνει σε άλλες οντότητες του ομίλου Experian. Η Experian (παρακαλούμε συμπεριλάβετε και την οντότητα EMEA Experian) δεν είναι υπεύθυνη ή δεν ελέγχει την δραστηριότητα επεξεργασίας. Δεν ελέγχουμε αυτές τις οντότητες του ομίλου Experian και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις δηλώσεις απορρήτου τους. Όταν εγκαταλείπετε τον ιστότοπό μας, σας συνιστούμε να διαβάζετε τη δήλωση απορρήτου κάθε ιστότοπου που επισκέπτεστε.

  3. Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας

    Χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες με πολλούς τρόπους για να κάνουμε την υπηρεσία μας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε σε τι θα χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες:

    Για να σας επιτρέψουμε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό μας,

    να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε αυτόν και για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας. Θα τις μεταβιβάσουμε στην αρμόδια ομάδα πωλήσεων που είναι υπεύθυνη για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί σας.

    Για να παρέχουμε και να βελτιώσουμε την υποστήριξη πελατών

    Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να είμαστε σε θέση να παρέχουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας υποστήριξης πελατών (π.χ. όταν έχετε ερωτήσεις ή όταν ξεχάσετε τις πληροφορίες σύνδεσης)

    Για αναφορές και αναλυτικούς σκοπούς

    Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για αναφορές και αναλυτικούς σκοπούς (π.χ. πόσοι από τους πελάτες μας βρίσκονται στο βόρειο ή νότιο τμήμα της χώρας) προκειμένου να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε τα κατάλληλα επίπεδα υποστήριξης στους πελάτες μας

    Για μάρκετινγκ και έρευνα αγοράς

    Εάν μας δώσατε τη συγκατάθεσή σας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που έχετε υποβάλει μέσω του ιστότοπού μας για μάρκετινγκ και έρευνα αγοράς, αν πιστεύουμε ότι ένα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις προσφορές μας είναι κατάλληλα για εσάς. Μπορεί να επικοινωνήσουμε για αυτά μαζί σας μέσω e-mail, SMS, στο τηλέφωνο ή ταχυδρομικά. Εάν η σύμβασή σας με την Experian έχει τελειώσει, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να προσφέρουμε την ίδια ή διαφορετική υπηρεσία ή προϊόν. Οποιαδήποτε επικοινωνία θα σας στείλουμε σχετικά με αυτά θα περιλαμβάνει την επιλογή να καταργήσετε την εγγραφή σας, ώστε να μην επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας.

    Η Experian μπορεί να επιλέξει συγκεκριμένους πελάτες και να τους καλέσει να συμμετάσχουν σε έρευνα αγοράς. Εάν αποδεχτείτε αυτή την πρόσκληση, θα χρησιμοποιήσουμε τα σχόλια που μας δίνετε για να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η πρόσκληση θα περιλαμβάνει την επιλογή μη συμμετοχής σε μελλοντικές έρευνες.

    Για να διατηρήσουμε τα αρχεία μας και άλλους διοικητικούς σκοπούς

    Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρούμε πλήρη και ενημερωμένα αρχεία για τους τρόπους με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες και άλλες επιχειρησιακές δραστηριότητες και ως εκ τούτου θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που παρέχετε για τήρηση αρχείων, ενημερώσεις και γενικούς διοικητικούς σκοπούς.

    Για να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε εκδηλώσεις της Experian

    Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις εκδηλώσεις που εκτελούμε, να διασφαλίσουμε ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί ομαλά και να βεβαιώσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν παρακολουθείτε.

    Για παράπονα και επίλυση διαφορών

    Αν και θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία που παρέχουμε και ότι δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη να παραπονεθείτε, αν ωστόσο παραπονεθείτε, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με εσάς για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παράπονό σας και να το φέρουμε εις πέρας.

    Για να συμμορφωθούμε με τη νομοθεσία

    Όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με πολλούς νόμους και κανονισμούς. Εφόσον είναι απαραίτητο, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας στο βαθμό που απαιτείται για να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με αυτές τις απαιτήσεις.

  4. Περαιτέρω χρήσεις των προσωπικών σας πληροφοριών που δεν περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου

    Εάν χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για σκοπούς που δεν αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, σας υποσχόμαστε να σας ενημερώσουμε που ακριβώς θα τις χρησιμοποιήσουμε προτού προχωρήσουμε και τις χρησιμοποιήσουμε.

  5. Ποιες είναι οι νομικές βάσεις για τη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών μέσω αυτού του ιστότοπου;

    Συγκατάθεση

    Όπου συλλέγουμε άλλες πληροφορίες από εσάς, όπως όταν χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση στον ιστότοπό μας, ή μερικές φορές τρίτα μέρη τη συλλέγουν για λογαριασμό μας. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τη συγκατάθεσή σας πριν χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας. Εάν επιλέξετε να μην δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή αργότερα να καταργήσετε τη συγκατάθεσή σας, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να παρέχουμε σε εσάς τις υπηρεσίες που θέλετε. Μπορεί επίσης να βασιστούμε στη βάση της συγκατάθεσης για τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας για σκοπούς μάρκετινγκ.

    Έννομα συμφέροντα

    Στην Ελλάδα, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες, όταν τα οφέλη από αυτό δεν είναι υποδεέστερης σημασίας σε σχέση με τα συμφέροντα ή τα θεμελιώδη δικαιώματα ή τις ελευθερίες των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα. Ο νόμος ονομάζει αυτή την προϋπόθεση "Έννομα συμφέροντα" για επεξεργασία.

    Συμμόρφωση/υποστήριξη συμμόρφωσης με νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

    Πρέπει να συμμορφωνόμαστε με διάφορες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σε ποιους από τους παραπάνω νομικούς λόγους στηριζόμαστε κατά την επεξεργασία των πληροφοριών σας:

    Για να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό μας, να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητά του και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που θέτετε, βασιζόμαστε στη νομική βάση του έννομου συμφέροντος. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται για να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για επικοινωνία, την ερώτησή σας, το αίτημα για περισσότερες πληροφορίες ή το αίτημα για να συμμετάσχετε σε μια εκδήλωση της Experian.

    Για να παρέχουμε και να βελτιώνουμε την υποστήριξη πελατών βασιζόμαστε στη νομική βάση του έννομου συμφέροντος για να διασφαλίσουμε ότι θα λαμβάνετε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελάτη.

    Για σκοπούς αναφοράς και ανάλυσης, βασιζόμαστε στη νομική βάση του έννομου συμφέροντος. Αυτό θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε τα κατάλληλα επίπεδα υποστήριξης στους πελάτες μας.

    Για τις επικοινωνίες μάρκετινγκ της Experian βασιζόμαστε στη νομική βάση της συγκατάθεσης που δίνετε τη στιγμή που επικοινωνείτε μαζί μας. Εάν έχουμε ήδη μια υπάρχουσα επιχειρηματική σχέση μαζί σας, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας σύμφωνα με τη νομική βάση των έννομων συμφερόντων. Μπορείτε να εξαιρεθείτε ανά πάσα στιγμή από τη λήψη αυτών των επικοινωνιών μάρκετινγκ επισκεπτόμενοι τη σελίδα http://go.experian.com/EMEA-CEN-Preferences

    Για την έρευνα αγοράς βασιζόμαστε στη νομική βάση της συγκατάθεσης που δίνετε τη στιγμή που επικοινωνείτε μαζί μας. Κάθε πρόσκληση για παροχή των σχολίων σας θα περιλαμβάνει την επιλογή να μην συμμετέχετε σε μελλοντικές έρευνες.

    Για να την τήρηση των αρχείων μας και για άλλους διοικητικούς σκοπούς βασιζόμαστε στη νομική βάση του έννομου συμφέροντος. Όπως και κάθε επιχείρηση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρούμε πλήρη και ενημερωμένα αρχεία για τους τρόπους με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες και άλλες επιχειρησιακές δραστηριότητες και ως εκ τούτου θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που παρέχετε για τήρηση αρχείων, ενημερώσεις και γενικούς διοικητικούς σκοπούς.

    Για να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε εκδηλώσεις της Experian βασιζόμαστε στη νομική βάση της συγκατάθεσης που δίνετε τη στιγμή που επικοινωνείτε μαζί μας. Θα διασφαλίσουμε ότι η εκδήλωση θα κυλήσει ομαλά και ότι θα έχετε μια καλή εμπειρία όταν παρακολουθείτε μια εκδήλωση που εκτελούμε.

    Για την επίλυση παραπόνων και διαφορών βασιζόμαστε στη νομική βάση του έννομου συμφέροντος. Αν και θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία που παρέχουμε και ότι δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη να παραπονεθείτε, αν ωστόσο παραπονεθείτε, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με εσάς για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παράπονό σας και να το φέρουμε εις πέρας.

    Όπου ο νόμος απαιτεί να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, έχουμε την άδεια να το κάνουμε επειδή είναι απαραίτητο να συμμορφωνόμαστε με τον νόμο.

  6. Με ποιους μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες

    Μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο με εκείνα τα άτομα που πρέπει να τις χειριστούν, ώστε να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Experian στα οποία έχετε εγγραφεί. Τις μοιραζόμαστε επίσης με εταιρείες του ομίλου Experian που διαχειρίζονται ορισμένα τμήματα των υπηρεσιών για εμάς, με προμηθευτές εφόσον μας παρέχουν υπηρεσίες που απαιτούν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες, καθώς και με μεταπωλητές, διανομείς και αντιπροσώπους που συμμετέχουν στην παροχή των υπηρεσιών που παρέχουμε, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με ποιους και γιατί μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας με άλλους.

      1. 1. Εταιρείες του ομίλου

        Ως μέλος του ομίλου εταιρειών Experian, μπορούμε να επωφεληθούμε από τη μεγάλη Υποδομή Πληροφορικής και την Τεχνογνωσία που υπάρχει στις δραστηριότητές μας. Αυτό σημαίνει ότι στα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε μπορεί να έχουν πρόσβαση μέλη του ομίλου εταιρειών μας για υποστήριξη και διοικητικούς σκοπούς.

      2. 2. Προμηθευτές

        Χρησιμοποιούμε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών για να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητές μας και αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών μπορεί να έχουν πρόσβαση στα συστήματά μας για να παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς ή/και σε εσάς για λογαριασμό μας.

      3. 3. Δημόσιοι φορείς, αρχές επιβολής του νόμου και ρυθμιστικές αρχές

        Η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς και δημόσιοι φορείς, όπως οι τοπικές και κεντρικές αρχές, μπορούν μερικές φορές να ζητήσουν προσωπικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να είναι για λόγους πρόληψης ή ανίχνευσης εγκλημάτων, συλλήψεως ή δίωξης παραβατών, εκτίμησης ή είσπραξης φόρου, διερεύνησης καταγγελιών ή αξιολόγησης του πόσο καλά λειτουργεί ένας συγκεκριμένος κλάδος.

  7. Πού στον κόσμο στέλνουμε πληροφορίες;

    Η Experian έχει βάση την Ελλάδα, τα δεδομένα ιστότοπού μας αποθηκεύονται σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Δραστηριοποιούμαστε επίσης και αλλού εντός και εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, συνεπώς μπορεί να έχουμε πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες από εκεί και να τις μεταφέρουμε και σε αυτές τις τοποθεσίες. Μην ανησυχείτε όμως, οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία στην οποία αποκτούμε πρόσβαση ή μεταφέρουμε σε αυτές τις τοποθεσίες προστατεύεται από τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Προστασίας Δεδομένων ή στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η μεταφορά διέπεται από το Πρόγραμμα Ασπίδας Προστασίας Απορρήτου

    Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πού αποστέλλουμε τις πληροφορίες σας και τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται.

    Αν και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου εξασφαλίζουν όλες τις αυστηρές νομοθεσίες για την προστασία των δεδομένων, υπάρχουν μέρη του κόσμου που μπορεί να μην είναι τόσο αυστηρά και δεν παρέχουν την ίδια ποιότητα νομικής προστασίας όταν πρόκειται για τις προσωπικές σας πληροφορίες.

    Για να βεβαιωθούμε ότι διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς, εφαρμόζουμε αυστηρές διασφαλίσεις κατά τη μεταφορά τους στο εξωτερικό. Για παράδειγμα:

    1. 1. Αποστέλλοντας τις προσωπικές σας πληροφορίες σε χώρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έχουσες υψηλής ποιότητας νόμους προστασίας δεδομένων, όπως η Ελβετία, ο Καναδάς και η Νήσος του Μαν
    2. 2. Θέτοντας σε ισχύ μια σύμβαση - που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - με τον παραλήπτη των προσωπικών σας πληροφοριών η οποία παρέχει το κατάλληλο επίπεδο υψηλής ποιότητας προστασίας ή
    3. 3. Αποστέλλοντας τις προσωπικές σας πληροφορίες σε έναν οργανισμό-μέλος που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως παρέχοντα ένα κατάλληλο επίπεδο υψηλής ποιότητας προστασίας. Για παράδειγμα, το Πρόγραμμα Ασπίδας Προστασίας Απορρήτου που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Θέλετε ακόμα να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διασφαλίσεις που χρησιμοποιούμε για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών στο εξωτερικό; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: dpo.cee@experian.com.

  8. Τα δικαιώματά σας για το πώς χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες

    Εφόσον το δικαίωμά μας να επεξεργαζόμαστε ή να μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες βασίζεται στο γεγονός ότι μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω διεύθυνσης e-mail: Dpo.cee@experian.com ή στείλτε μας γραπτό αίτημα στην επίσημη διεύθυνση της εταιρείας.

    Μπορείτε επίσης να ζητήσετε πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς και να ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν λάθη, να περιορίσουμε ή να σταματήσουμε την επεξεργασία ή τη διαγραφή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αν μας ζητήσετε να διορθώσουμε, να διαγράψουμε ή να σταματήσουμε την επεξεργασία, δεν θα είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να το πράξουμε. Αν συμβεί αυτό, θα εξηγήσουμε γιατί. Για να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο: dpo.cee@experian.com

    Σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. όπου παρέχετε τις πληροφορίες σας σε εμάς με τη συγκατάθεσή σας για να τις επεξεργαστούμε), μπορείτε να ζητήσετε να παρέχουμε τις πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς, είτε σε εσάς είτε σε τρίτο μέρος, σε μορφή που χρησιμοποιείται συνήθως. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας επικοινωνώντας μαζί μας στο dpo.cee@experian.com

    Ενδέχεται να χρειαστεί να ζητήσουμε από εσάς συγκεκριμένες πληροφορίες για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα άλλα δικαιώματά σας). Πρόκειται για ένα μέτρο ασφάλειας που διασφαλίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν θα αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει. Μπορεί επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ζητήσουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας για να επιταχύνουμε την απάντησή μας.

  9. Προβλήματα με τον τρόπο χειρισμού των πληροφοριών ή των δικαιωμάτων σας

    Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τα καλύτερα επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών, αλλά αν νομίζετε ότι δεν τηρούμε αυτή τη δέσμευση, ενημερώστε μας επικοινωνώντας μαζί μας στο dpo.cee@experian.com Vanya Zlatkova – Υπεύθυνη προστασίας δεδομένων

    Έχετε επίσης το δικαίωμα να επικοινωνήσετε με την εποπτική αρχή που ρυθμίζει τον χειρισμό προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα, Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αμπελόκηποι, τηλ. +30 210 6475 600 φαξ +30 210 6475 628 e-mail: contact@dpa.gr Website: http://www.dpa.gr/

  10. Πώς κρατάμε τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς

    Το απόρρητο και η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική πτυχή κάθε υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών και την αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά σοβαρά. Χρησιμοποιούμε μια ποικιλία από τις επίκαιρες τεχνολογίες και διαδικασίες για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, καταστροφή, χρήση ή αποκάλυψη.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε περισσότερα σχετικά με τις διασφαλίσεις και τα μέτρα ασφαλείας για τη διαχείριση των πληροφοριών σας

    Έχουμε θέσει σε εφαρμογή διάφορες διασφαλίσεις για να βεβαιωθεί ότι τα άτομα των οποίων χειριζόμαστε τις προσωπικές πληροφορίες δεν θα υποστούν αδικαιολόγητη βλάβη από τις δραστηριότητες για τις οποίες χρησιμοποιούμε τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτές περιλαμβάνουν τη διάθεση πληροφοριών στους ιδιώτες ώστε να κατανοήσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους δεδομένα από την Experian, την επεξήγηση των δικαιωμάτων τους να λάβουν τις πληροφορίες που διατηρούμε, καθώς και να διορθώσουμε ή να περιορίσουμε τις πληροφορίες τους και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μπορούν να υποβάλουν καταγγελία εάν είναι δυσαρεστημένα.

    Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους τους εργαζόμενους και σε τρίτους, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών σε εσάς. Διατηρούμε φυσικές, ηλεκτρονικές και διαδικαστικές εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Όλοι μας οι εργαζόμενοι δεσμεύονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας και τους παρέχονται συχνές και υποχρεωτικές συνεδρίες εκπαίδευσης προστασίας δεδομένων από τους υπεύθυνους μας Προστασίας Δεδομένων.

  11. Για πόσο καιρό κρατάμε τις προσωπικές σας πληροφορίες

    Θα διατηρήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για τις περιόδους που ορίζονται στην ενότητα „Τι πληροφορίες συλλέγουμε“ παραπάνω και όπου δεν είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε συγκεκριμένη περίοδο, θα τις διατηρήσουμε μόνο όσο τις χρειαζόμαστε. Ενδέχεται επίσης να τις διατηρήσουμε για να συμμορφωθούμε με τις νομικές υποχρεώσεις μας, να επιλύσουμε τυχόν διαφωνίες και να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτοί οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν από το ένα στοιχείο πληροφοριών σε άλλο και εξαρτώνται από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στα οποία έχετε εγγραφεί, οπότε ο χρόνος για τον οποίο διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες ενδέχεται να διαφέρει.

    Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λογική του χρονικού διαστήματος που κρατάμε τις πληροφορίες σας.

    Στοιχεία επικοινωνίας

    Τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως τα ονόματα και οι διευθύνσεις διατηρούνται για όσο χρόνο υπάρχει συνεχής ανάγκη για μας να τα έχουμε. Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για 15 μήνες από την τελευταία σας αλληλεπίδραση μαζί μας. Εάν ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τις επικοινωνίες μάρκετινγκ, θα διατηρήσουμε τις προτιμήσεις σας για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα λάβετε επικοινωνίες μάρκετινγκ στο μέλλον.

    Πληροφορίες συσκευής

    Οι πληροφορίες συσκευής, όπως ο τρόπος σύνδεσης στο διαδίκτυο και η ανάλυση οθόνης, διατηρούνται για όσο χρόνο υπάρχει συνεχής ανάγκη να τις έχουμε.

    Άλλο

    Επίσης, συλλέγουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες κατά την εγγραφή σας σε μια εκδήλωση της Experian. Αυτά τα δεδομένα θα διατηρηθούν μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για τη διαχείριση της εκδήλωσης.

    Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η ανάγκη μας για τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών θα επανεκτιμάται σε τακτική βάση και οι πληροφορίες που δεν απαιτούνται πλέον για οποιονδήποτε σκοπό θα διαγράφονται/απορρίπτονται με ασφάλεια.

  12. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου

    Μπορεί να ενημερώσουμε αυτή την Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή και ιδανικά θα πρέπει να την ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις. Δεν θα σας ειδοποιήσουμε για κάθε μικρή αλλαγή, αλλά εάν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή για το πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας, θα σας ενημερώσουμε και, όπου απαιτείται, θα σας ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας.

Αυτή η έκδοση ενημερώθηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιος 2019